Over mij

Over mij

Mijn naam is Dieneke Ankringa. Samen met mijn man en 2 zonen woon ik in Drenthe. Ik ben geboren in Gelderland en opgegroeid in Friesland. In Flevoland heb ik een tijd les gegeven op een basisschool en daar kwam ik ook mijn man tegen. In het jaar 2000 werd onze eerste zoon geboren en bijna twee jaar later onze tweede. Omdat we een andere omgeving voor onze kinderen wilden, zijn we in 2004 verhuisd naar Drenthe, waar het ons goed bevalt.

nature-470325

Sinds ik mijn eerste stappen op het pad van bewustwording heb gezet, is de manier waarop ik leef wel wat veranderd. Zo eet ik geen vlees meer, bijna geen zuivelproducten en zelden iets waar witte suiker in zit. Ik doe aan yoga en ik mediteer regelmatig. Ik zit minder in mijn hoofd en leef veel meer in het nu dan ik vroeger deed. Verder doe ik de gewone, dagelijkse dingen die bij het zorgen voor huis, tuin en gezin horen. Daarbij ben ik Luisterkindwerker en schrijf ik blogs. Iemand heeft mij ooit eens vergeleken met een antenne die informatie opneemt en weer uitzendt en dat is precies waar ik mij mee bezig houd en wat ik heel graag doe. Ik lees boeken en artikelen op het internet, ik bekijk en beluister video’s en interviews, ik volg webinars en praat met mensen. Maar ik haal ook informatie uit dingen die ik meemaak of zelf uitprobeer. En al die informatie heeft te maken met bewustzijn en het verhogen daarvan. Bewustzijn heeft te maken met alle aspecten van het leven, dus er valt veel te (be)schrijven. Heerlijk!

Een van de belangrijkste dingen die het verhogen van je bewustzijn met zich meebrengt is dat je je weer herinnert dat je je eigen autoriteit bent, dat jij en jij alleen verantwoordelijk bent voor jouw leven en dat jij je eigen leven in handen hebt. En dat is misschien wel het allergrootste verschil met hoe ik eerder leefde: ik weet nu dat niets of niemand anders mijn leven bepaalt. Ik maak mijn leven zelf.