Vergeten vermogens – Tijd om te herontdekken wie we zijn

Vergeten vermogens – Tijd om te herontdekken wie we zijn

Afgelopen maandagavond kwam ik erachter dat ik mijn voordeursleutel kwijt was. Die zit altijd in mijn broekzak. De volgende ochtend gezocht, plaatsen bedacht waar ik geweest was, etc, maar nee hoor, niets.
Toen ik boven was om te gaan douchen zat ik weer aan die sleutel te denken, het irriteert me altijd als ik niet begrijp hoe iets ‘zomaar’ weg kan zijn. En ik bedacht me, ik ga ‘scannen’ waar die sleutel is, dat moet toch mogelijk zijn! Dus ik stond stil, ogen dicht en stelde hardop de vraag: ik wil graag een duidelijke aanwijzing waar de voordeursleutel is die ik normaal in mijn broekzak heb. Vervolgens stelde ik me open voor antwoorden. Er was eerst even niets. Ik bedacht toen, dat ik kon zoeken naar de energie van de sleutel. Ik kreeg een heel lichte metaalsmaak in mijn mond. Vervolgens kreeg ik door (via beeld): in een schoen. Nou, dat vond ik niet heel erg logisch: hoe zou die sleutel in een schoen terecht moeten komen vanuit mijn broekzak? Dus ik ging nog even door met scannen. Maar vanuit mijn Luisterkindopleiding heb ik geleerd te vertrouwen op wat ik zie en bovendien kreeg ik een ‘wringend’ gevoel (dit zegt me dat iets niet juist is). Dus ik dacht: ok, ok, ik zal eerst wel even in de schoenen gaan kijken. Ik had schoenen meegenomen naar boven om direct aan te kunnen trekken na het douchen, dus die pakte ik op en draaide ze om.

En daar viel de sleutel uit.
WAT?!? Ik schrok er zelf van!
Kippenvel.

Ik vind het niet alleen leuk, maar ook belangrijk om dit te delen. Want hoe klein dit voorbeeld ook is, voor mij is het een voorbeeld van de ENORME vermogens die we hebben. Telepathie, empathie, helder weten, helder horen, energieën aanvoelen, enzovoort, enzovoort.
ALLES is mogelijk.
Het zijn de vermogens die van nature bij ons horen. Bij ons allemaal.
Het is niet zo dat we deze vermogens nog niet hebben, maar dat we ze vergeten zijn, of dat we ze ‘uit’ gezet hebben. En we kunnen ze ook weer ‘aan’ zetten.

Ik hoop dat dit korte verhaal een aanmoediging is voor anderen om onze vermogens te onderzoeken en ontwikkelen.
Zodat we weer kunnen ontdekken wie we werkelijk zijn.

2 gedachten over “Vergeten vermogens – Tijd om te herontdekken wie we zijn

 1. Ik volg je nog steeds met veel belangstelling Dieneke.Ik lees op dit moment het boek “Spinoza en de vreugde van het inzicht”.Daarin worden o.a. de drie kennissoortenvan Spinoza beschreven: 1.Kennis door zintuiglijke waarneming en ervaring en ondervinding.2.Kennis uit redeneringen afgeleid en door het verstand gezuiverd.3.Kennis vanuit de essentie van een zaak,ook wel intuïtieve kennis genoemd,kennis van de eenheid van geest,die van nature bij je hoort.Ik denk vergelijkbaar met wat jij beschrijft.
  Het doel van de mens in de zin van Spinoza is om vrij te zijn en zichzelf vorm te geven,niet louter als het tegendeel van zijn organische en historische bepaaldheid,maar als een actief bewustzijn.Vrijheid is het bewustzijn van ons handelen.Het is de kunst om achter de grond van het handelen en de gedachten te komen,en dat probeer jij Dieneke in jouw blogs vanuit het dagelijkse leven aan te geven,wat ik echt als een aanmoediging ervaar.Keep going.

  1. Dankjewel Ab!

   “Vrijheid is het bewustzijn van ons handelen. Het is de kunst om achter de grond van het handelen en de gedachten te komen.”

   Mooi gezegd! Dat is waar de ‘vrije wil’ om draait in mijn ogen. Onze vrije wil is niks anders dan ‘de mogelijkheid hebben om te kiezen’. Die mogelijkheid hebben we altijd, op elk moment. En hoe beter je weet waarom je zo en zo handelt en waarom je dit of dat denkt, hoe beter je je keuzes kunt maken. En hoe beter je je keuzes kunt maken, hoe groter je vrijheid. Ook omdat je jezelf niet meer laat leiden door onbewustheid en je je daardoor gevangen laat houden door gedachten en overtuigingen die misschien wel van een ander komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.