Om te komen waar je wilt, moet je weten waar je bent

Om te komen waar je wilt, moet je weten waar je bent

We willen allemaal graag een mooiere wereld. Wat ons (de mensheid) op dit moment ‘in de weg zit’ , is dat we nog niet zo heel erg bewust zijn. Niet bewust van wat er zich in de wereld afspeelt en ook niet van wat er zich in onszelf afspeelt.

 Onder de gebeurtenissen die in het reguliere nieuws getoond worden, spelen zich hele andere dingen af dan we denken. Dingen waarvan velen geen weet hebben. We leven in een maatschappij waarin het vooral van belang schijnt te zijn dat je bijdraagt aan de groei van de economie. Een maatschappij waarin veel ziekte heerst, verslavingen van allerlei soort, drukte en stress vanwege werk, depressie of andere ellende. Velen zijn hierdoor afgeleid van wat er werkelijk gaande is. En deze afleiding is met opzet gecreëerd. Waarom? Omdat een bepaalde groep liever niet heeft dat wij, de bevolking, tijd en energie hebben om op ontdekkingstocht te gaan naar onszelf en de wereld. Doen we dat wel, dan zullen we ontdekken tot welke grootse dingen wij in staat zijn. Dan zullen we ontdekken dat we met gemak een wereld kunnen creëren waarin alles en iedereen floreert. Dan zullen we ontdekken dat wij op dit moment onze autoriteit volledig uit handen geven aan mensen die niet persé het beste met ons voor hebben, maar ook dat we die autoriteit, de zeggenschap over ons eigen leven, volledig terug kunnen nemen. Door ons ziek, gestresst, angstig en in een roes te houden kan die groep op dit moment vrij gemakkelijk de macht behouden.
Zaak is dus om ons bewust te worden van wat er werkelijk in de wereld gaande is, hoe deze negatieve staat gecreëerd wordt en door wie. Als je hier werkelijk diep op in wilt gaan raad ik je aan het boek: “Unplugging the Patriarchy” van Lucia René te lezen.

Wat nóg belangrijker is, is dat we ons bewust worden van wat er zich in onszelf afspeelt. Onze gedachten creëren onze werkelijkheid. Ga maar na: voordat een stoel fysiek bestaat, bestaat hij als gedachte, idee. En dat geldt voor alles wat we maken. Maar dat is nog niet alles: als we denken aan lekker eten, loopt het water ons in de mond: gedachtenkracht. Er zijn zelfs testen geweest, waarbij de ene groep alleen dácht aan bepaalde spieroefeningen en de andere groep deze oefeningen daadwerkelijk dééd. Bij beide groepen zag je effect op de spieren! Gedachtenkracht! En ook: als je denkt dat je niet goed genoeg bent, zul je zien dat mensen je ook zo behandelen. Denk je goed over jezelf, dan zul je zien dat mensen juist respectvol met je omgaan. Gedachtenkracht!
Gedachten creëren onze werkelijkheid. Maar ……… veel van die gedachten spelen zich in het onderbewuste af. En dát is waarom we, ondanks de positieve gedachten die we bewúst hebben, toch vaak nog minder positieve dingen creëren in ons leven. Want onbewust denken we helaas vaak nog veel negatieve dingen. Deze dingen zijn ontstaan doordat we veel overtuigingen overnemen van onze omgeving, vanaf onze geboorte. Het gaat van generatie op generatie. Het zit in onze cultuur. En we hebben niet in de gaten dat ze er zijn, omdat we het zo gewoon vinden. We zijn ermee opgegroeid. Het is dan ook zaak dat het onbewuste bewust wordt. Word je bewust van wat je werkelijk denkt. Dat is de sleutel naar een gelukkig leven en een mooie wereld. Vaak zijn je gedachten de baas over je leven. Maar jij kunt de baas over je gedachten zijn! En dús over hoe jouw leven eruit ziet. Hoe kun je dat doen? Dagelijks mediteren is een hele grote hulp. Er zijn vele misvattingen over meditatie (‘het is zweverig’, ‘je mag geen gedachten hebben’, ‘het gaat erom spirituele ervaringen te hebben’, etc.) maar waar het écht om gaat is heel simpel: de baas worden over je gedachten. Je gedachtenstroom kalmeren. Als je gedachten rustiger zijn, word je zelf ook rustiger, helderder. Je kunt dan beter ‘horen’ wat je nu echt denkt. En je kunt ook beter reageren op wat er gebeurt en wat er gezegd wordt om je heen, doordat je leert eerst de situatie rustig te bekijken in plaats van direct te reageren vanuit heftige emoties.
Verder kun je ook allerlei simpele oefeningetjes doen, zoals proberen jezelf op negatieve gedachten te ‘betrappen’ en ze te vervangen door positieve. Of een week lang elke 2 uur een alarm af laten gaan en bekijken wat je gedachten op dat moment zijn.

Word je dus bewust van je gedachten. Want als je je bewust bent van wat je denkt, kun je ook bewust keuzes maken. En ben je de baas over je eigen leven.

En ga op zoek naar de waarheden in de wereld, wat is er nu werkelijk gaande?

Elke persoon die bewust wordt, is er een. En die persoon beïnvloedt vaak zijn of haar omgeving, familie, vrienden, werkrelaties en kennissen weer. Zo breidt het bewustzijn zich als een olievlek uit. Tot op een dag, en ik denk dat dat niet zo heel lang meer hoeft te duren, …… we die mooiere wereld daadwerkelijk kunnen maken!

                          I choose to be happy!

2 gedachten over “Om te komen waar je wilt, moet je weten waar je bent

  1. Het is wederom december en je boodschappen /wijsheid/kennis resoneert met de processen die ik zelf ook doorloop. Ik wens je een gezegend en fantastisch 2018 ! Dat ‘ Luisterkind ” nog meer voor je mag stromen.

    Namaste

    Hartelijke groet,

    S. Chandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.