De omslag in mijn bewustzijn Startpunt: de MIR-Methode

De omslag in mijn bewustzijn Startpunt: de MIR-Methode

Ik ben niet religieus opgevoed, maar heb wel altijd het gevoel gehad dat er ‘meer’ was dan we zien. Ook heb ik altijd gezocht naar het hoe en waarom van alles. Oorzaken van ziekte bijvoorbeeld, ik ging er altijd al vanuit dat onbalans op het geestelijke vlak voor onbalans op het lichamelijke vlak zorgt (ziekte, verkramping, aandoeningen). En het hoe en waarom van de manier waarop mensen (op elkaar) reageren is ook iets waar ik altijd nieuwsgierig naar ben geweest.
Ondanks deze belangstelling, bleef mijn zicht op ‘hoe alles in elkaar zit’ tot mijn 43ste vrij beperkt. In de herfst van 2013 kwam de omslag. Deze omslag kwam door verschillende dingen die in korte tijd gebeurden, maar had achteraf gezien een duidelijk startpunt: ik begon met de MIR-Methode.
Ik had al een aantal jaren vage klachten, vage griepachtige verschijnselen die zeer regelmatig terugkwamen. Een aantal maanden voor die herfst in 2013 was ik dat helemaal zat en ging ik op zoek naar het waarom en naar een oplossing. Ik denk dat het augustus was, toen een vriendin mij wees op de MIR-Methode. Korte tijd later begon ik daarmee.
De MIR-Methode is een gratis, simpele, zelfhelende methode die je thuis kunt uitvoeren. Het kost je 2×2 minuten per dag en de zelfdiscipline om dat minimaal 4 weken vol te houden. Met deze methode zorg je voor een ‘reset’ van lichaam en geest. Het haalt laagjes van je af die je niet meer nodig hebt, vermindert blokkades en veel mensen geven aan dat verschillende lichamelijke en/of emotionele klachten verbeteren of zelfs verdwijnen. De grondlegger van deze methode is Mireille Mettes. Op haar website www.mirmethode.nl staat precies hoe het allemaal werkt.
Toen ik hiermee begon was ik dus gericht op het verbeteren van mijn lichamelijke (en dus geestelijke) welzijn en dat heeft zeker gewerkt. Maar toen kwam het verrassende: de laatste stap van deze methode gaat over het vinden van je missie en juist deze stap bracht het begin van de omslag in mijn bewustzijn. Door deze stap in de methode ga je dingen in je leven aantrekken die te maken hebben met je missie. Nu wilde ik in die tijd heel graag dat er mensen zouden zijn die me meer konden vertellen over ‘hoe alles in elkaar zit’, over leven voorbij datgene wat we met onze fysieke zintuigen kunnen waarnemen, over leven voor de geboorte en na de dood ook. En deze mensen heb ik gevonden! Hoewel ik dat toen nog niet wist, had dit inderdaad te maken met mijn missie, want door de kennis en vaardigheden van deze mensen kon ik mijn eigen bewustzijn verhogen en werd ik me ervan bewust dat ik wilde helpen het bewustzijn van anderen te verhogen. Grappig genoeg vond ik de eerste van deze ‘spiritueel leraren’ aansluitend aan een video van Mireille Mettes, enige weken nadat ik begonnen was met de MIR-Methode. Toeval? Ik denk het niet. Als je er op gaat letten, zie je steeds meer dat niks toevallig is. Maar daarover in een ander blog meer.
Ik vind de MIR-Methode om allerlei redenen een heel nuttig middel. Na de eerste 4 weken heb ik het dan ook regelmatig weer voor een bepaalde periode opgepakt. Ik merkte zelf in het begin, behalve wat ik vertelde over de juiste mensen die op mijn pad kwamen, vooral dat ik er rustiger van werd. Van veel mensen hoor en zie ik hetzelfde. De eerste 3 periodes dat ik de MIR-Methode toepaste werd ik ook geïrriteerd en moe. Dat is niet gek, want als je laagjes van jezelf gaat afpellen, kun je natuurlijk dingen tegenkomen die je voordien lange tijd (onbewust) onderdrukt hebt, wat zich in mijn geval uitte als moeheid en een geïrriteerd gevoel. Verder kon ik me beter focussen. En mijn intuïtieve kant werd helderder. Doordat je helderder wordt en langzamerhand allerlei dingen laat varen die niet bij je passen, begin je ook meer en meer te zien wat er wèl bij je past, wat je nodig hebt, wat goed voor je is. De MIR-Methode was voor mij hierdoor en ook omdat het de ingang naar anderen en andere middelen was, de eerste stap naar het bewuster worden.

2 gedachten over “De omslag in mijn bewustzijn Startpunt: de MIR-Methode

 1. Met veel belangstelling jouw inleidend verhaal en blog gelezen.
  Jouw zoektocht en missie komt overeen met de filosofie van Spinoza,mijn favoriete filosoof.
  Zijn filosofie is een lofzang op het licht van de rede,op harmonie,op tolerantie,op vriendschap.
  Spinoza stelt dat de bestemming van de mens is om op zoek te gaan naar de dingen die passen bij zijn natuur,actief op zoek gaat naar zijn passie en missie;”actief”betekend daarbij”geleid door het verstand”.
  In de ogen van Spinoza is het hoogste verlangen van de mens het verlangen naar rationele zelfkennis.
  De geestelijke energie die binnen in ons bestaat is een constante begeerte om te zijn wat we zijn.Spinoza betoogde dat dit verlangen om te zijn veronderstelt dat we ons dit verlangen bewust zijn.
  Vanuit de vrijheid van het filosofisch denken probeerde Spinoza een nieuwe orde van de wereld te bereiken,bestaande uit barmhartigheid en vredelievendheid.
  Dit in het kort over de filosofie van Spinoza dat volgens mij dicht bij jouw gevonden visie en missie in de buurt komt.
  Ik heb mij ook al bezig gehouden met de MIR-Methode,en ik zal je met veel interesse blijven volgen op je website.

  1. Dankjewel voor je reactie, leuk dat je zo geïnteresseerd bent!
   Het lijkt er inderdaad op dat de filosofie van Spinoza dicht in de buurt van mijn visie komt. Een belangrijk verschil is denk ik, dat in mijn visie de mens geleid wordt door zijn gevoel/intuïtie in plaats van het verstand. Het verstand is dan datgene dat plant en organiseert en het gevoel is dan ons kompas, datgene dat ons werkelijk richting geeft. De kunst in deze tijd is nu, om weer te gaan vertrouwen op ons gevoel, weer te gaan leren ook, wat ons gevoel aangeeft. En weer onderscheid leren maken tussen gevoel en verstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.